НОВИНИ

Гълъб Донев: Няма сериозни нарушения в Министерството на труда

Служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев смята, че е нормално партиите да започват предизборните си битки със социалните теми свързани със заплати и пенсии. Той отново посочи като основен негов приоритет създаването на механизъм за определяне на минималната работна заплата.

bnt avatar logo
от БНТ
18:52, 21.02.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Гълъб Донев: "Моите приоритети съм обявил още с встъпването ми в длъжност. Основен приоритет, по който вече работим активно - това е разработване на механизъм за определяне на минималната работна заплата. Важен приоритет, който се надявам до края на месец март, началото на април, да имаме този механизъм. Това, което трябва да разработим между държавата, синдикалните организации и работодателските организации е именно механизма, който ще бъде ползван в определянето на минималната работна заплата."

По думите му, след проверката поискана от служебния министър-председател не са открити сериозни нарушения в министерството на труда и социалната политика.

Гълъб Донев: "Ревизията в Министерството на труда и социалната политика беше възложена на дирекция вътрешен одит, съответно в самото министерство. Навсякъде, в цялата система беше извършен одит на обществените поръчки. Това, което показа проверката е, че няма сериозни нарушения в областта на възлаганите обществени поръчки в системата на Министерството на труда и социалната политика."

За него е нормално първите теми на предизборните битки да са свързани със заплати и пенсии.

Гълъб Донев: "Политическите партии започнаха предизборните си борби именно с темите обвързани със социалната политика. Те са най-чувствителни за нашите съграждани. Трябва да се работи деликатно по тези теми."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
200 лева глоба, ако кучето ни не е чипирано
200 лева глоба, ако кучето ни не е чипирано
Психично болен мъж тормози цял блок във Варна
Психично болен мъж тормози цял блок във Варна