НОВИНИ

Голям пожар унищожи покрива на жилищна кооперация в Благоевград

Голям пожар избухна тази нощ в Благоевград. Напълно унищожен е покривът на 3-етажна кооперация, намираща се близо до пазара в областния център. За щастие няма пострадали. На тавана на кооперацията е имало дърводелска работилница, която също е изгоряла.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
12:01, 17.11.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Пожарът е избухнал около 2:30 часа след полунощ, когато всички хора в кооперацията били заспали. Огънят е забелязан от полицейски патрул, който минавал близо до горящата сграда. Полицаите се обадили в пожарната служба и дошли да събудят живеещите в запалената сграда.

Всички хора незабавно били евакуирани. На място пристигнали четири екипа огнеборци, които гасили огъня в продължение на няколко часа. От Областната пожарната служба в Благоевград казаха, че огънят е овладян бързо, но тлеещите отломки от дърводелската работилница на тавана затруднили работата им. Причините за пожара все още се изясняват. Според, живеещи в кооперацията огънят е пламнал заради неизправна ел. инсталация.

Огнян Велинов: „Запали се през нощта и изгоря, как се е случило – никой не може да каже. Предполагаме нещо инсталация ли е... Комините са изливани, то се вижда с бетон са изливани и от тях няма как да стане.”

Разчистването на отломките от пожара продължи през целия ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Млада жена е в болница, след като парче от строеж падна върху нея
​Млада жена е в болница, след като парче от строеж падна върху нея
Димитър Главчев подаде оставка, Цвета Караянчева е новият председател на НС
Димитър Главчев подаде оставка, Цвета Караянчева е новият председател на НС