НОВИНИ

Градският транспорт в София с удължено работно време на Нова година

По-строги мерки за сигурност около Коледните празници ще се предприемат на местата в столицата, където се събират повече хора. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Строг контрол ще има и в търговските центрове, където по това време на годината обикновено има струпване на хора.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
21:30, 23.12.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Кметът на София заяви, че на среща между нея, директорът на Столичната полиция Младен Маринов и управителите на големите търговски центрове, са договорени по-строг контрол в самите обекти, както и около тях, за да се гарантира безопасността на гражданите.

Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община
“От своя страна СДВР - Пътна полиция се ангажира да координира движението, както в цяла София, така и около тези центрове.“

Около коледните празници удължаване на работното време на линиите на градския транспорт ще се прави само при необходимост или с други думи, ако има празнични събития в по-късните часове. За Нова година обаче промени в разписанието ще има. На 31-ви декември срещу 1-ви януари метрото ще работи през цялата нощ.

Йорданка Фандъкова
"Традиционно ще има и тази година удължено работно време на някои от линиите на градския транспорт."

В новогодишната вечер с извънредно работно време ще бъдат трамвайните линии номер 5, 7, 8, 12, 18, 20 и 22. Тролейбусните линии, които ще работят допълнително са 1, 2, 4 и 9. Най-много линии с удължено работно време има при автобусите. През цялата нощ линиите 11, 76, 78, 83, 85, 94, 102, 213, 285, 309, 310 и 604 ще работят. Почасовото платено паркиране в града в дните от 24-ти до 26-ти декември включително няма да има. Синя и зелена зона отпада и в официалните почивни дни около Нова година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томислав Дончев в Панорама: В ГЕРБ ще направим опит да бъдем по-добри
Томислав Дончев в "Панорама": В ГЕРБ ще направим опит да бъдем по-добри
В Панорама - хърватската писателка Дубравка Угрешич
В "Панорама" - хърватската писателка Дубравка Угрешич