НОВИНИ

Инж. Мирослав Мазнев: Строителният сектор трябва да бъде оставен да работи

Готвим мирна демонстрация утре. Ще излезем с тежки машини по "Цариградско шосе", няма да влизаме в града, ще спрем на 11 км до летище София, само за да покажем поведение, че ни има. Това каза в студиото на "Още от деня" изпълнителният директор на Камарата на строителите в България инж. Мирослав Мазнев.

bnt avatar logo
от БНТ
19:14, 11.12.2018
Чете се за: 01:04 мин.
У нас
Инж. Мирослав Мазнев - изп. директор на Камарата на строителите в България: Заявяваме от доста време по различен начин с декларации, че този сектор трябва да бъде оставен да работи, политическата игра не е нашата цел.

На въпрос какви са политическите интереси в сектора на строителството и кой има интерес да атакува сектора Мазнев отговори:

Инж. Мирослав Мазнев - изп. директор на Камарата на строителите в България: Политическата игра не е нашата сцена и нашето виждане е там, където свършва политиката и започва реализацията на нашите проекти и реализацията на икономическите искания на страната, да върви. В тези наши виждания се намесват хора, преди всичко с обществено влияние, упражняваха се и някои медии, упражняват се и някои специалисти върху наш гръб, за да изградят някакъв имидж.

Той добави, че от сектора си имат две тези, с които си обясняват атаката срещу тях - някой на гърба на подобна голяма структура иска да изгради политически имидж по нов начин и второ - защото България е една от малкото бивши социалистически страни, в които строителния сектор се запазва в български ръце.

Инж. Мирослав Мазнев - изп. директор на Камарата на строителите в България: В момента започва последната фаза на усвояването на средства и са предвидени 12-13 милиарда евро и като кажете тези строители са бандити и крадци, оставям на всеки да прецени кой ще дойде...

Имаме проблеми в нашия бранш, призна той.

Инж. Мирослав Мазнев - изп. директор на Камарата на строителите в България: Не случайно проведохме срещи с държавната администрация, с политическите партии, с парламентарните групи и говорим в тази насока - трябва да усъвършенстваме законовата база, която стои в основата, върху която изпълняваме нашите дейности. Имаме доста проблеми и тези проблеми пречат на нашата работа.

По повод обвиненията за некачествено строителство инж. Мазнев заяви, че няма обща отговорност, има индивидуална.

Този, който е сбъркал, да понесе своята отговорност, бе категоричен той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ няма да може да събере 20 млн. лв. в полза на държавата
КПКОНПИ няма да може да събере 20 млн. лв. в полза на държавата
Президентът и бизнесът обсъдиха възможностите и пречките пред икономиката у нас
Президентът и бизнесът обсъдиха възможностите и пречките пред икономиката у нас