НОВИНИ

Корнелия Нинова призова евродепутатите да гласуват срещу Истанбулската конвенция

От БСП сигнализираха, че утре в Европейския парламент ще се гласува резолюция, с която се иска от съда на ЕС да предложи процедура, по която Истанбулската конвенция да бъде подписана от Евросъюза като цяло. Лидерът на БСП Корнелия Нинова предупреди, че ако се стигне до подписване на Конвенцията от името на Евросъюза, сключеното споразумение ще има обвързваща сила и за България. Нинова отправи призив към българските евродепутати от всички партии. Евродепутатът Андрей Ковачев съжали, че у нас нормален дебат по темата не се е провел, но беше категоричен, че депутатите от ГЕРБ, част от Европейската народна партия имат решение, което е и на Конституционния ни съд, че Конвенцията противоречи на българската Конституция и затова утре те ще гласуват против.

bnt avatar logo
от БНТ
18:05, 03.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Корнелия Нинова - председател на БСП: В последния месец видяхме в българските училища анкети, с които децата трябваше да се самоопределят като момиче, момче или нещо друго. Видяхме други документи в детски градини, училища, където не сме майки и бащи, а ,,родител 1" и ,,родител 2". Призовавам всички колеги - ние сме различни политически, ние и идеологически сме различни, но това е момент, в който да покажем, че над всички нас стои Конституцията на Република България. Призовавам ги да гласуват против, за да защитят Конституцията на България, българското семейство и българските деца. В началото сме на кампания за европейски избори. Истинският разговор, истинските теми за бъдещето на Европа са други: а те са икономиката на Европа, неравенствата, различията между държавите-членки, доходите, социална справедливост.

Андрей Ковачев евродепутат от ГЕРБ/ЕНП: Ние ще гласуваме против това искане, защото в България има решение на Конституционния съд и това е логично, българските представители да гласуваме против искането. Но, въпреки всичко остава големият въпрос защо винаги европейските социалисти натискат за ратификацията, а българският им член на тази партия не само срещу, а и те ни учат на християнски морал. Много обичам, когато бивши атеисти, празнуващи 9-ти септември, сега се правят на много християнски моралисти и сочат някого с пръст.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лоши синоптични условия са най-вероятната причина за самолетната катастрофа
Лоши синоптични условия са най-вероятната причина за самолетната катастрофа
Италианско-саудитски консорциум ще изгражда участъка от Турски поток у нас
Италианско-саудитски консорциум ще изгражда участъка от "Турски поток" у нас