Ивайло Московски: Магистралите "Хемус" и "Струма" остават приоритет за нас

В "Денят започва" бившият транспортен министър Ивайло Московски сподели, че сериозен акцент в програмата на ГЕРБ е развитието на транспортната мрежа в страната. По думите му, развитието на транспортната мрежа в Северна България също е основен приоритет.

от БНТ
08:40, 23.02.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Ивайло Московски, ГЕРБ, бивш транспортен министър: "Винаги сме изпълнявали политики, които са ясно изговорени и се следват принципи, които в крайна сметка са довели до това заключение. Като програма, която сме заложили за управленски мандат - много категорична, много ясна с конкретни транспортни проекти. Дясноцентристка ни е политиката. Считаме, че това е механизъм, който би довел до нови инвестиции в транспорта. Поставяме много сериозен акцент за развитие на транспортната мрежа в Северна България."

Според Моксовски, има нужда от промени в пътнотранспортната инфраструктура и въвеждане на тол такси.

Ивайло Московски: "Докато не се изчисти моделът и таксите не станат на пазарен принцип, няма да се оправят нещата. Говоря за конкретния казус за пътната инфраструктура, там предвиждаме въвеждане на тол такса. Към момента железопътната, пристанищната и летищната инфраструктури работят на разходо-ориентирани такси, тоест те са много приближени към пазара. Докато винетната системата за пътуване по пътищата по никакъв начин не осигурява необходимия приход за колегите, които трябва да поддържат пътищата."
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Дейвид Боуи спечели посмъртно две от годишните награди БРИТ
Дейвид Боуи спечели посмъртно две от годишните награди БРИТ
Корнелия Нинова е номинирана за вицепрезидент на Социнтерна
Корнелия Нинова е номинирана за вицепрезидент на Социнтерна