НОВИНИ

Издигнаха националния трибагреник по случай Деня на Независимостта (ВИДЕО)

С военен ритуал в крепостта "Царевец" беше издигнато националното знаме в чест на 109 години от обявяването на Независимостта на България. Кметът Даниел Панов и гостите на празника поднесоха венци и цветя пред Пирамидата на независимостта. Между официалните лица бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, министри и депутати. БНТ излъчи церемонията пряко от Велико Търново.

bnt avatar logo
от БНТ
11:10, 22.09.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България: Днес българската държава е изправена пред важни решения, които ще начертаят съдбините на страната ни, перспективите пред сънародниците ни, хоризонтите пред Европа и света. Българските граждани, държавата ни да е силна, а институциите да работят за тях. Денят на българската независимост е празник. Но Независимостта поставя съвременните български държавници пред истинско изпитание - да освободим всеки български гражданин от зависимостта на бедността, от грижата за качествено образование и здравеопазване, от мъката по напускащите родина наши деца.


;

Кметът на Велико Търново Даниел Панов припомни, че именно тук в крепостта Царевец е прокламирана българската Независимост. Той подчерта, че с това дело завършва един акт, който превръща България от провинция на Османската империя в държава, която по-късно става велика сила.

Празничната програма продължи с шествие до паметника "Майка България", пред който бяха положени цветен гирлянд на признателност от възпитаниците на великотърновските училища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Испанските власти извършиха нов арест в разследването на атентатите в Барселона
​Испанските власти извършиха нов арест в разследването на атентатите в Барселона
Екатерина Захариева разговаря с колегите си от Казахстан, Либия и Тунис
Екатерина Захариева разговаря с колегите си от Казахстан, Либия и Тунис