НОВИНИ

На ЖИВО по БНТ: Издигане на националното знаме за Деня на Независимостта

Велико Търново е център на тържествата в чест на 109 години от обявяването на Независимостта на България, съобщиха от общинската администрация. Проявите в празничния 22 септември започнаха в 7:30 ч. сутринта в средновековния храм "Свети Четиридесет мъченици", където Великотърновския митрополит Григорий отслужи празнична литургия и освети знамената на НВУ "Васил Левски", на граждански организации и на институции.

bnt avatar logo
от БТА
09:42, 22.09.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Празничната програма ще продължи с шествие до паметника "Майка България", пред който ще бъде положен цветен гирлянд на признателност от възпитаниците на великотърновските училища.

Пред сградата на общината ще има спектакъл на военните оркестри и концерт на любителски формации. От 14:00 ч. жителите и гостите на Велико Търново ще могат да се включват в безплатния екскурзоводски тур "По стъпките на българската държавност".

Празничният концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския ансамбъл ще започне от 17:30 часа на открита сцена пред общината, а час по-късно те ще поведат Голямото търновско хоро.

Кулминацията на тържествата ще започне от 19:00 ч. на площад "Цар Асен I" пред Царевец. Ротите на Националния военен университет "Васил Левски" ще демонстрират строеви хватки с оръжие, след което ще започне тържествената заря - проверка.

В 20:15 ч. е излъчването на Аудио-визуалния спектакъл "Царевград Търнов - звук и светлина".

;

С военен ритуал между 10:30 ч. и 11:00 ч. в крепостта "Царевец" ще бъде издигнато националното знаме. Кметът Даниел Панов и гостите на празника ще поднесат венци и цветя пред Пирамидата на независимостта. Церемонията беше предавана на живо по БНТ!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 През Владая ще има две ленти за излизащите от София до 14.00 ч.
През Владая ще има две ленти за излизащите от София до 14.00 ч.
Как ще ги стигнем?
Как ще ги стигнем?