НОВИНИ

Изцяло е затворен пътят Русе-Велико Търново

Зимната обстановка в русенски регион е усложнена. Заради падналия обилен снеговалеж и силния вятър, 18 далекопровода в русенска област са скъсани и почти всички населените места са без ток. Заради снегонавяванията изцяло е затворен пътят Русе - Велико Търново и повечето от междуселищните пътища.

bnt avatar logo
от Даниела Василева,Валентин Косе
11:58, 17.01.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

31 сантиметра достигна снежната покривка в Русе. На откритите места обаче са се образували огромни преспи. При Бяла има множество блокирани автомобили, сигнализираха ни зрители на БНТ. Хората се оплакаха, че не могат да получат информация за пътната обстановка.

Ралица Константинова: Мъжът ми пътува от Полша, от сутрита звънях на 112 , но никой не ми отговаря, звънях и на АПИ - дава заето…

Жители на русенски села ни сигнализираха, не само пътищата до населените места не се почистват, а и в самите села. В Червена вода снегоринът е минал една по обяд. Милко Иванов е притеснен, че хората в селото ще останат даже и без хляб

Мирко Иванов: В момента не можем да заредим. Колегата тази сутрин е закъсал по пътя и няма кой да отиде да разрине път…

В Русе са изчистени само основните пътни артерии. Останалите улици са непроходими. Има много счупени дървета и клони по улиците. Тролейбусите не се движат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Оранжев код за обилни снеговалежи и в област Велико Търново
​Оранжев код за обилни снеговалежи и в област Велико Търново
В Шумен 8 населените места са без ток
В Шумен 8 населените места са без ток