НОВИНИ

Как оцеляват бездомните животни във Варна в студа

Стотици са безпризорните кучета и котки във Варна. Те целогодишно обикалят улиците и разчитат на хората да се смилят над тях и да ги нахранят. В студеното време обаче храната не е достатъчна. Животните имат нужда и от подслон.

bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 14.01.2017
5600
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Йоана Колева работи в зоомагазин и заедно с колегите си се грижи за кварталното куче Петьо. Той се радва както на вкусна и топла храна и вода, така и на импровизирана къщичка, която да го пази от силните пориви на вятъра.

Йоана Колева
Къщичката в последно време в тези ветрове няколко пъти я сменяхме, тъй като ние като затворим, той си тръгва и кашона си заминава с вятъра. На ден може би един или два пъти му се слага нов кашон, нови дрехи, топла бутилка с вода.

За щастие Йоана не е сама. На все повече места във Варна се забелязват набързо измайсторени къщички за животни. Много са и хората, които избират да отделят малко време и средства и да помогнат на безпризорно животно. Остава само всички стопани на домашни любимци да осъзнаят отговорността, която поемат когато вземат в дома си животно и така да се спре непрестанното появяване на нови кучета и котки без дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време продължава да създава проблеми и в Европа
Лошото време продължава да създава проблеми и в Европа
Варна - домакин на три международни форума
Варна - домакин на три международни форума