НОВИНИ

Как посрещнаха Нова година по света?

На много места вече посрещнаха Нова година. В празничната атмосфера по света ни пренася Джанан Дурал.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
22:25, 31.12.2017
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Нова Зеландия

Първият голям град, който отброи последните 10 секунди до новата година беше Окланд в Нова Зеландия. Впечатляващ небесен спектакъл озари небето над града.

Австралия

Както винаги Сидни накара светът да затаи дъх с грандиозно светлинно шоу на емблематичния пристанищен мост. Водопад от фойферврки в цветовете на дъгата озари небето над Харбър Бридж, в чест на скорошното легализиране на еднополовите бракове.

Хонконг

Повече от 10 минути звук и светлина - така Хонконг каза "Добре дошла, 2018-та!".

Япония

В 12-ия час на нощта, хиляди бели балони полетяха в небето над Токио. Последва и впечатляващо огнено шоу. Много японци избраха да приветстват настъпващата година на Кучето по традиционен начин - с молитва.

Северна Корея

И поне в един ден Северна Корея беше в унисон с останалия свят. Фойерверките огряха севернокорейските лица и в столицата Пхенян.

Космос

А космонавтите от МКС имат свободата да си честитят новата година тогава, когато пожелаят. Руските астронавти Антон Шкаплеров и Александър Мискурин отправиха и своето пожелание към всички хора на Земята.

Антон Шкаплеров, космонавт от МКС: С настъпването на новата година всеки се надява на чудо, на сбъднати мечти. А ние тук сме щастливци, защото всеки път, когато погледнем през прозореца виждаме красотата на нашата планета. Нейните сини океани и прекрасни изгреви и залези, а също и невероятната светлина на звездите, някъде далеч в Космоса....
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар е избухнал в приюта на отец Иван в Нови хан
Пожар е избухнал в приюта на отец Иван в Нови хан
Започва „Сцена под звездите“!
Започва „Сцена под звездите“!