НОВИНИ

Капитан Георги

Гергьовден е двоен празник за капитан първи ранг Георги Георгиев. Тази година бившата военноморска база във Варна, на която той е командир, отбелязва 120 години от създаването си. За всеки морски офицер е чест да служи в поделение с такава история, казва кап. Георгиев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 06.05.2017
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Не всички знаят колко е важна ролята на военните моряци при бедствия и аварии на кораби или на брега, при нефтени разливи и спасяване на хора на море. С кап. Георгиев говорим за трите основни мисии на Въоръжените сили – защитата на националната сигурност, приноса към международната стабилност и съдействието на населението в мирни условия.

Кап. I ранг Георги Георгиев, командир на пункт за базиране към ВМС - Варна: Много се гордея с личния състав на военното формирование, защото хората и цивилни и военнослужещи са стари кадри, опитни, а където влизат нови хора, бързо успяват да навлязат с помощта на по-опитните кадри и задачите се изпълняват леко, бързо, отговорно.

Съставът на варненския пункт за базиране, както се нарича сега, е значително намален, а техниката се нуждае от обновяване.

Кап. I ранг Георги Георгиев, командир на пункт за базиране към ВМС - Варна: Мечтата ми е, което мечтаят останалите офицери, старшини и матроси и командването на военноморските сили, дай боже в близко време да има нови кораби.

Кап. Георги Георгиев идва във Варна още като дете. След Военноморското училище “Никола Вапцаров” и две години Военна академия в Русия следва плавно изкачване в кариерата.

Кап. I ранг Георги Георгиев, командир на пункт за базиране към ВМС - Варна: Първите ми офицерски години, първите 9, изслужени в дивизиона патрулни кораби, аз ги считам за най-ползотворни и добри за мен, те бяха и най-тежки, такива бяха времената… В тези години се родиха и децата ми, това беше най-успешния период в моя живот.

В пункта за базиране винаги има работа и задачи за довършване, въпреки че е време за празник.

Кап. I ранг Георги Георгиев, командир на пункт за базиране към ВМС - Варна: Днешният ден е важен за мен и в личен план като именник, важен е и в служебен план като празник на българската армия и ден на храбростта.

А за празника военните моряци си пожелават по-висока обществена оценка – заради усилията, които полагат за сигурността на България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Историята на църквата Свети Георги в Трявна
Историята на църквата "Свети Георги" в Трявна
Кибератака срещу екипа на Макрон
Кибератака срещу екипа на Макрон