НОВИНИ

Каракачанов: ​Проблемите могат да ни обединят, а не да ни разделят

Президентската кандидатура на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов успя да обедини "Патриотичния фронт" и "Атака". След близо два месеца разговори между „Патриотичния фронт“ и „Атака“ патриотичните формации излизат с много ясна позиция – по-добре е да консолидираш усилията на българската нация, отколкото да ги разделяш, обясни Каракачанов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 26.08.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

"Нас няма какво да ни разделя. Да, в миналото е имало лични нападки, имало е някакви лични ревности, имало е може би грешки от страна на един или друг от лидерите в тези формации, но голямата цел е много по-важна отколкото нашите лични закачки във времето“, каза Каракачанов.

„Това, което ни обединява, са проблемите, които стоят пред България – заплахите, които са пред териториалната цялост на България, заплахите, които идват отвън, опасността, всички тези проблеми, циганизацията на държавата, битовата престъпност, разрухата на държавността и загубата на идентичност от редовия българин, са все проблеми, които могат да ни обединят, а не разделят“, продължи лидерът на ВМРО.

„Няма кой да ни помогне. Нито в Брюксел, нито във Вашингтон, нито в Москва, нито в Анкара мислят за нас, те си гледат собствените интереси, ние сме част от тяхната шахматна дъска, една пешка, която бутат по-грубо или по-нежно според интереса си. Ако ние не си решим нашите проблеми, виждате 25 години ние чакаме неволята, чакаме някой от вънка да ни свърши работата“, смята Каракачанов.

Според него членството на България в НАТО и Европейския съюз е „един инструмент за осъществяване на българските национални идеали“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Деси Цонева: Делото на баща ми няма да бъде забравено
Деси Цонева: Делото на баща ми няма да бъде забравено
Новите надежди в художествената гимнастика по пътя на златните момичета
Новите надежди в художествената гимнастика по пътя на златните момичета