САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Католиците от Раковски посрещат Възкресение Христово

Католическият свят празнува Великден. С нощни пасхални литургии в храмовете в страната беше отбелязано Възкресението Христово. За вярващите от град Раковски на преден план е духовността. Затова днес домашните трапези ще са по-скромни.

от Николай Райшинов
09:09, 21.04.2019
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

За Гинка Чулева от Раковски Възкресението е най-светлият празник. Последните 40 дни тя и семейството й са прекарали в молитви, духовен пост и милосърдни дела.

Гинка Чулева: Христос Воскресе! Отново е денят, който настъпи, за да ни даде надежда за много по-светли дни, за много повече вяра.

Гинка е социален работник. През свободното си време преподава вероучение. На уроците редовно присъства и нейната дъщеря Леонор.

Леонор-Патриция: Исус за поредна година победи греха и пак ни изукпи. Очакваме неговото второ пришествие. Моля се за мир по света, нашето семейство да бъде живо и здраво, за бедните хора.
Гинка Чулева: Учим ги да вярват в Бога и че тази вяра им дава свободата и надеждата за добър живот.

На всеки Великден децата от Раковски търсят начини да правят добрини. Тази година с пари от продажбата на ръчно изработени от тях празнични свещички, ще подпомогнат за празника социално слаби хора.

Теодора Пендова: Усещането е много радостно, велико. Ние много се радваме, че макар и с малко средства пак помагаме на хората, нуждаещи се от това.

Празничните служби за Второ Възкресение в град Раковски днес ще са три. За местните този Великден е по-специален, защото само след броени дни главата на Римокатолическата църква папа Франциск ще посети градчето.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Продължава разследването на инцидента с паднал самолет край Оризари
Продължава разследването на инцидента с паднал самолет край Оризари
 Велопоход в пет български града за Световния ден на хемофилията
Велопоход в пет български града за Световния ден на хемофилията