НОВИНИ

КЕВР: Аварията в София не може да е знак, че това ще продължи през целия сезон

Аварията, прекъснала топлоподаването в София, не може да се счита за индикация, че това ще продължи през целия сезон, каза председателят на КЕВР Иван Иванов.

Николай Минков
от Николай Минков
11:36, 12.12.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

КЕВР не е получил от "Топлофикация" писмени обяснения за причините, довели до аварията в столицата, които регулаторът поиска още вчера.

Иван Иванов - председател на КЕВР: Не би трябвало аварията, която се случи и което означаваше прекъсването на топла вода и топлинна енергия за един период за малко повече от 24 часа, да се счита за индикация, че това ще продължи през целия сезон. Но имам информация, че тяхната ремонтна програма беше изпълнена, най-уязвимите участъци по топлоперносната мрежа са били ремонтирани през летните месеци, но това не изключва в определени моменти да настъпи прекъсване.

Аварията остави без парно и топла вода хиляди софиянци.

В два през нощта е било включено топлоподаването. Парното вече се усеща в четирите квартала, останали без топло. В тях има седем детски градини, които работят нормално. Единствено в 126-то училище днес е обявен неучебен ден. Във Втора английска гимназия ще учат с намалени часове, защото температурата там не е достигнала 18 градуса.

Тръбопроводът, който аварира, е строен през 80-те години и се нуждае от основен ремонт, коментира пред БНТ говорителят на Топлофикация Елизабет Павлова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на групата, занимавала се с незаконен износ на лекарства
Повдигнаха обвинения на групата, занимавала се с незаконен износ на лекарства
Безплатни прегледи за туберкулоза се провеждат във Варна
Безплатни прегледи за туберкулоза се провеждат във Варна