НОВИНИ

КЕВР ще обяви новите цени на парното в ранния следобяд

Комисията за енергийно и водно регулиране окончателно решава днес с колко ще се увеличат цените на топлинната и електроенергията. Заради поскъпването на природния газ с близо 30 процента от 1 април комисията обсъжда вдигане на парното и топлата вода с между 18 и 38%. В същото време протестиращи срещу цената на парното спряха движението по столичния булевард "Дондуков".

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:16, 07.04.2017
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Преди минути беше пуснато движението по бул. "Дондуков", което беше затворено от 9.30 часа, като група протестиращи бяха застанали на трамвайните линии. От МВР казаха, че протестиращите не са имали разрешение за това, но предвид това, че са възрастни хора полицията не ги е спряла.

Все още продължава заседанието на Комисията по енергийно и водно регулиране. В ранния следобяд се очакват първите резултати. Комисията все пак обмисля план да допусне по-малко от предварително заявеното увеличение на цената за отопление с до 38%. Припомняме, че цената на електроенергията също трябва да се увеличи заради по-високата цена на природния газ, но с 1% за цялата страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Асеновград иска средства за укрепване на свлачища
Община Асеновград иска средства за укрепване на свлачища
Сирийската армия обяви, че ще продължи да сломява тероризма
Сирийската армия обяви, че ще продължи да "сломява тероризма"