Хиляди се поклониха пред тефтерчето на Апостола

Тефтерчето на Левски - светинята, пред която хиляди българи дойдоха да се поклонят в Народната библиотека.

Цанка Николова
от Цанка Николова
14:22, 16.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Хиляди се поклониха пред тефтерчето на Апостола

Всеки от тях с възторг и надежда в очите пристъпваше към ценната реликва, а любопитни деца и будни ученици с трепет гледаха всичко, което Апостола ни е завещал в тефтерчето си.

Със светнали очи и усмивки споделяха, че това е реликва, не само защото може да струва повече от всичко, а защото е на велик човек, на нашия герой, на нашето знаме. За всички посетители не само неговото тефтерче е ценно, а и всяко нещо, което е свързано с личността му. Всички бяха категорични, че и днес имаме нужда от човек като Васил Левски, за да ни вдъхне сила, да ни обедини и да бъдем отново силния народ, който е оцелял през вековете.

Развълнуваните посетители признаха, че Левски е събирателен образ на всичко най-хубаво в България. Най-емблематичната личност в нашата история, която ни кара да свеждаме глави и с гордост и възхищение да си спомняме за делата му.

За най-малките Васил Левски е икона, чийто пример трябва да се следва, за да бъдем сплотена и силна държава, която се бори за бъдещето си. За да бъдем отново здрав и обединен народ всеки трябва да носи частица от Левски в себе си и да върви по пътя на Апостола.


Вижте снимките през обектива на Надя Обретенова.

;;

Премиерът Бойко Борисов също коментира събитията в Националната библиотека "Св.св.Кирил и Методий" на страницата си във Фейсбук.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кои са най-предопочитаните места за плаж край Русе
Кои са най-предопочитаните места за плаж край Русе
Трима и дете пострадаха след катастрофа на Е-79 край Сандански
Трима и дете пострадаха след катастрофа на Е-79 край Сандански