НОВИНИ

Националната библиотека показва оригинала на тефтерчето на Васил Левски

Оригиналът на тефтерчето на Васил Левски ще бъде показан в Националната библиотека. Можете да го видите днес от 9 до 14 часа в централното фоайе. Всеки българин ще има възможността да се докосне до светинята. Ако има голям интерес от библиотеката заявиха, че ще удължат времето за посещения.

bnt avatar logo
от БНТ
08:52, 16.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Официалното откриване ще започне в 11.00 ч. Редом с личния бележник на Левски, посетителите ще имат възможност да се запознаят с неговата дигитална версия и да се сдобият с обновеното му факсимилно издание с разчетен текст /КК "Труд"/. Очаква се гост да бъде акад.Антон Дончев и да представи книгата на Захарий Стоянов "Васил Левски /Дяконът/. Черти из живота му" /издание на Фондация "Трейс за хората"/.

Всички посетители ще могат да разгледат изложбата "Да бъдем равнопоставени с другите европейски народи. Зависи от нашите собствени сили". Тя е плод на съвместните усилия на Министерството на културата, Националната библиотека "Св.Св.Кирил и Методий", Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, СУ "Св.Климент Охридски" и Университета по библиотекознание и информационни технологии.

В специални витрини ще бъдат изложени книги за Апостола от фондовете на НБКМ. След няколкомесечна обиколка в страната се завръща и пътуващата експозиция "Посветен на Отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силен дъжд и гръмотевични бури в 10 области в страната
Силен дъжд и гръмотевични бури в 10 области в страната
Автогарите не дават информация за закъсненията
Автогарите не дават информация за закъсненията