Националната библиотека показва оригинала на тефтерчето на Васил Левски

Оригиналът на тефтерчето на Васил Левски ще бъде показан в Националната библиотека. Можете да го видите днес от 9 до 14 часа в централното фоайе. Всеки българин ще има възможността да се докосне до светинята. Ако има голям интерес от библиотеката заявиха, че ще удължат времето за посещения.

от БНТ
08:52, 16.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Официалното откриване ще започне в 11.00 ч. Редом с личния бележник на Левски, посетителите ще имат възможност да се запознаят с неговата дигитална версия и да се сдобият с обновеното му факсимилно издание с разчетен текст /КК "Труд"/. Очаква се гост да бъде акад.Антон Дончев и да представи книгата на Захарий Стоянов "Васил Левски /Дяконът/. Черти из живота му" /издание на Фондация "Трейс за хората"/.

Всички посетители ще могат да разгледат изложбата "Да бъдем равнопоставени с другите европейски народи. Зависи от нашите собствени сили". Тя е плод на съвместните усилия на Министерството на културата, Националната библиотека "Св.Св.Кирил и Методий", Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, СУ "Св.Климент Охридски" и Университета по библиотекознание и информационни технологии.

В специални витрини ще бъдат изложени книги за Апостола от фондовете на НБКМ. След няколкомесечна обиколка в страната се завръща и пътуващата експозиция "Посветен на Отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Силен дъжд и гръмотевични бури в 10 области в страната
Силен дъжд и гръмотевични бури в 10 области в страната
Автогарите не дават информация за закъсненията
Автогарите не дават информация за закъсненията