НОВИНИ

Хората в Хитрино: Взривовете бяха като на война!

Спасителните работи в Хитрино продължават след взривовете. Цистерните се обливат непрекъснато с вода. Огнищата вече са локализирани, а за момента пожарът е овладян. Хората са много притеснени и рано сутринта са навън. Чуха се и обвинения, че пожарните екипи са закъснели и властите не са реагирали адекватно.

bnt avatar logo
от екип на "По света и у нас"
12:13, 10.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

- Не съм излизала навънка. Ама поражения нямам. - Разтресе ли се вашата къща? - О, разтресе се, вратите се отвориха, прозорците се отвориха и викам - Боже кой е идвал. Война, същото. - Вече по-спокойни ли сте? - Е, долу-горе. - Към този момент имате ли официална информация от местните власти? - Не, нямаме.

- Научихте ли нещо ново? - Не, не научихме. - Успяхте ли да се свържете с някой от вашите познати в района? - Не, не пускат там полицаи има, не пускат. - Очаквате отговори? - Да се вземат мерки, да се помогне на селището. То няма работа сега, ние с какво ще правиме къщите?!

Шерахедин Ахмед: Жива изгоря, кой ще ми я върне от тия дето не дойдоха на време да я гасят?! Кой ще ми я върне?! Кой?! Жива изгоря жената. Час и нещо чакаме да дойде, защо не дойдоха, защо? Аз му казвам - там вътре има хора на смяна, идете гасете. Пожарникарят ми казва - не ми давай акъл и псува. 90% изгаряния има, кой ще ми я върне - този един пожарникар или полицай?! Тука нямаше полицай, един час гореше и нямаше един полицай да отклони движението, ни нищо...

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Ваньо Шарков: Криза за кръв няма, но акцията по кръводаряване продължава
Д-р Ваньо Шарков: Криза за кръв няма, но акцията по кръводаряване продължава
Борисов: Машинистът казва, че след петия вагон се е откъснала композицията
Борисов: Машинистът казва, че след петия вагон се е откъснала композицията