НОВИНИ

Хранителни продукти за социално слаби варненци

От днес Българският Червен кръст във Варна започва раздаването на хранителни продукти на 10800 нуждаещи се жители на областта. Помощи ще получат освен хората, включени в списъците за отопление през миналия сезон и тези, които инцидентно са пострадали при бедствия от 2012 г. досега. Всички те ще могат да вземат индивидуалните си пакети до 30-и септември в пунктовете по местоживеене.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
19:15, 01.09.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

За първи път тази година социално слабите варненци няма да получат някои от основните хранителни продукти, на които са разчитали досега.

Невяна Драгоданова - доброволец в БЧК-Варна
"Те очакваха олио и захар, обаче уви, този път не дадоха. Има месни консерви за първи път, риба и пастет. Надявам се да им харесат. Иначе бобът, който е необходим, и оризът, предполагам, че ще останат доволни."

Общо 15 килограма за хранителните помощи, които ще бъдат раздадени на всеки нуждаещ се. С тези продукти Радка Кирова ще храни трима възрастни и двете си внучета.

Радка Карова
“Ние сме с малки пенсии. Дъщеря ми е с малка и аз съм със 115 лева, едва станаха 130, като ни увеличаваха по 2-3 лева.”
Кичка Стойчева
”Един доход от 300 лева как да не е един голям плюс за нас специално, за пенсионерите. И както съм вдовица, имам едно дете - болно, аз също."

Заради почивните дни през септември пунктовете ще работят две поредни съботи,на 10-и и на 17-и. Онези от нуждаещите се, които не са взели помощите от първия транш, раздавани в края на миналата година, няма да могат да си ги вземат сега заедно с новите хранителни пакети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар изпепели древен римски град край Гиген
Пожар изпепели древен римски град край Гиген
Овладян е пожарът край Българска поляна
Овладян е пожарът край Българска поляна