НОВИНИ

Плевнелиев: България е ключов фактор на стабилност в Югоизточна Европа

Увеличават се политиците, които желаят да октлонят България от евроатлантическото й развитие. Това заяви днес президентът Росен Плевнелиев, който откри учебната година във Военната академия ,,Георги Стойков Раковски".

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:41, 01.09.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Плевнелиев допълни, че страната ни е ключов фактор на стабилността в Югоизточна Европа и ще продължава да изпълнява колективните си задължения в НАТО. Президентът Росен Плевнелиев разкритикува изказванията против съвместната охрана на въздушното ни пространство. По думите му подобни гласове не допринасят за повишаването на бойните способности на армията. Държавният глава коментира още и кандидат президентската кампания.

Росен Плевнелиев, президент на Република България
„В рамките на предстоящата президентска надпревара всеки от кандидатите ще трябва ясно да се определи къде стои ценностно и да поеме конкретни ангажименти. Как ще задълбочи интеграцията на страната в ЕС и НАТО. Как ще отстоява евроатлантическите ценности, защото чухме не е един политик да попита какви са тези евроатлантически ценности. Да ги кажем ясно. Те са мир, демокрация и върховенство на закона. Някой да има нещо против това?"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна получи в дар фигура на Владислав Варненчик
Варна получи в дар фигура на Владислав Варненчик
Третокласник направи най-бързата образователна реформа
Третокласник направи най-бързата образователна реформа