НОВИНИ

Христо Иванов: "Да, България" има перспектива

Проектът "Да, България" е жизнен и има перспектива да се превърне в реална алтернатива на статуквото, защото идеалът който ни води е европейска и демократична България. Това заяви лидерът на партията Христо Иванов. По думите му без съдебна регистрация, без съществуващи структури, подложена на медийни атаки,"Да, България" е успяла да достигне 100 000 гласа у нас и в чужбина.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
17:09, 28.03.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Дълбокото желание на "Да, България" е да има здрава държава и здрави институции, заяви Христо Иванов. По думите му именно "Да, България" е бъдещото на българската политическа система. Той коментира още, че играта за обединение на дясното е вид преформатиране на някакви гласове, които се считат за нечия собственост. Христо Иванов бе категоричен, че ще продължат да търсят формулата на доверието, а не формулата на сумирането на десните партии. "Отказахме да играем играта - вие сте виновни", коментира още той и остро разкритикува модела за коалиране на Реформаторския блок.

Христо Иванов - председател на "Да, България": "Той се превърна в нарицателно за неуспешен модел на коалиране. Не всяко коалиране произвежда увеличаване на гласовете и РБ е пример за това".

Иванов припомни, че в политиката две плюс две не винаги е равно на четири. По думите му "Да, България" остава ясно опозиционна, прицелена към формиране на голяма демократична общност.

Колкото по-кратък е животът на новия парламент, толкова по-добре за страната", а Бойко Борисов не трябва да става премиер, защото е вреден за демокрацията, заяви още Христо Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре Великобритания ще задейства член 50 за напускане на ЕС
Утре Великобритания ще задейства член 50 за напускане на ЕС
Какви са възможните коалиции в следващия парламент
Какви са възможните коалиции в следващия парламент