НОВИНИ

Коалиционните партньори ще обсъдят промените в кабинета утре

Утре коалиционните партньори ще обсъдят промените в кабинета. Напрежението между тях остава. Днес стана ясно, че НФСБ ще гласува против оставките на тримата министри. А позицията им за оставането в коалицията ще стане ясна утре на обяд. Позицията на НФСБ стана ясна след двудневно заседание в хотел в Несебър.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:00, 02.09.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Валери Симеонов излезе само за да обяви, че имат готова позиция и че заседанието продължава.

Нито сме обявявали, нито сме имали намерение да правим брифинг. Излизаме заради това, че доста време чакате на жегата, тъй като ние още имаме да работим.

Симеонов каза, че са направили подробен анализ на кадровата политика, която се провежда в момента .

Валери Симеонов: Като изключим периода на съставянето на правителството, мога да заявя отговорно от името на изпълнителния комитет, че тази политика до настоящия момент се извършва еднолично от министър-председателя в нарушение на коалиционното споразумение точка 6, съгласно която той е длъжен да съгласува всички кадрови промени.

Притеснени сме, че година и четири месеца след началото на управлението все още има токи, по които не се работи и с чести кадрови промени не си помагаме да реализираме програмата си. Отговорността на едно управление, когато е поело да изпълнява една програма, е да я изпълнява без да се отклонява от нея и без да се поддава на тротоарно-телевизионен натиск, заяви Валери Симеонов. Не сме обсъждали имена, нямаме окончателна позиция, коалиционните ни взаимоотношения не са в завидно състояние в настоящия момент.

Все пак да има някаква новина- решението на НИК е да задължи нашите депутати да гласуват против оставките на министър Московски, министър Нанков и министър Радев.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алфа Рисърч: Над 60% от българите одобряват подадените министерски оставки
Алфа Рисърч: Над 60% от българите одобряват подадените министерски оставки
Катастрофи, натоварен трафик и изнервени шофьори по Е-79
Катастрофи, натоварен трафик и изнервени шофьори по Е-79