НОВИНИ

Комисията одобри промените в Конституцията

В разгара на очакването за това кой ще проведе политиката за съдебна реформа, комисията за промени в конституцията проведе рекордно кратко заседание.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:03, 14.12.2015
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Пет минути - толкова беше необходимо на Комисията формално да потвърди приетите миналата седмица промени в Конституцията, след които Христо Иванов подаде оставка като правосъден министър и които доведоха до трус в Реформаторския блок.

С 11 гласа "за" и един "въздържал се" - на реформатора Атанас Атанасов, комисията одобри промените да влязат в сряда за окончателно приемане и от пленарната зала.

Атанас Атанасов - депутат от ПГ "Реформаторски блок": Това, което се случи, се случи. В сряда просто формално ще се гласува. Нашата позиция сме я заели, нашият път сме го избрали и ще го следваме.

След рекордно краткото заседание, журналистите решиха да проверят появилите се информации, че председателят на комисията Димитър Лазаров от ГЕРБ щял да е следващия правосъден министър.

Димитър Лазаров - председател на Временната комисия за обсъждане на законопроект за изменение и допълнение на Конституцията: С мене не е говорено и няма какво да коментирам, а и нямам и готовност.

Другото спрягано име за поста е на бившия политик от СДС, а сега университетски преподавател Екатерина Михайлова.Тя също отрече категорично.

Екатерина Михайлова: Казвам ви, че не съм действащ политик и съм излязла от политиката! Министърът какво е? По-политическо от министър аз не знам. Ама моля ви се, казах ви, че не се занимавам с политика.

Третото гласуване на конституционните промени, което предстои в сряда в пленарната зала, ще бъде поименно със ставане от място.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов и Москов продължават здравната реформа
Борисов и Москов продължават здравната реформа
Прогнози за парламентарните избори в Испания
Прогнози за парламентарните избори в Испания