НОВИНИ

Кунева ще продължи да подкрепя Борисов

Движение България на гражданите остава във властта. От партията предлагат съвместно заседание на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок утре сутринта, в което да участват и петимата министри, излъчени от коалицията. На него блокът трябва да вземе решение за общата си позиция.По повод решението на ДСБ да минат в опозиция, а Петър Москов да остане здравен министър, от партията на Меглена Кунева заявиха, че тези, които искат да са в опозиция, са в опозиция без нюанси. От ДБГ ще предложат на останалите формации, които са част от Реформаторския блок да подпишат декларация за подкрепа на правителството. Тя ще съдържа ясен ангажимент, че през първите 6 месеца на следващата година ще бъдат постигнати видими резултати в няколко приоритетни области - антикорупционно законодателство, промени в Закона за съдебната власт, наказателния кодекс и процесуалните закони, здравеопазването и енергетиката.

Надежда Василева
от Надежда Василева
14:15, 14.12.2015
Чете се за: 00:16 мин.
У нас
Меглена Кунева - председател на ДБГ - ДБГ разглежда участието на реформаторския блок в управлението на страната като гаранция за стабилност на институциите и неизбежност на реформите. ДБГ очаква още през следващите дни ГЕРБ да предложи кандидат за министър на правосъдието и сме готови да участваме активно в обсъждането на кандидатурата.
Даниел Вълчев - ДБГ - Ако идеята е дали очаквате от ДБГ пореден маймунджулук както други - в смисъл ние да не участваме, пък някой да ни предложи, не, не очаквайте такива неща.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лифтовете в Пампорово ще са безплатни на 19 декември за откриването на ски сезон
Лифтовете в Пампорово ще са безплатни на 19 декември за откриването на ски сезон
Привърженик на Ислямска държава нападна учител във Франция
Привърженик на "Ислямска държава" нападна учител във Франция