НОВИНИ

Нов правосъден министър - след решението на Реформаторския блок утре

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще изчака Реформаторският блок да излезе със своя позиция във вторник и веднага след това управляващите ще подготвят кандидатури за министри. Премиерът присъства на откриването на обновеното Отделение по реанимация към Клиниката по неврохирургия в Пирогов, заедно със здравния министър Петър Москов.

Мария Чернева
от Мария Чернева
11:53, 14.12.2015
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Бойко Борисов, министър-председател: Приемам, че ДСБ искаха да покажат, че на всяка цена трябва да се случат дадени надграждания на тази реформа. Получи им се, защото отзвукът е действително много голям. И сега от тук нататък с разум, толерантност и разговори можем да успеем. Така че в политиката има правило - никога не казвай никога.

Въпрос: ДСБ вие като опозиция ли ги възприемате?

Бойко Борисов, министър-председател: Как да ги възприемам като в неделя с Радан бяхме първи приятели. Как да ги ... това да не е ... разбирате ли, до вчера сме били първа дружба. С цялото си доверие и разбиране. Аз не тая нищо лошо към него. Как да го приема сега, че е като тези, които знам, че ме мразят или искат да ме унищожат.

БНТ: Имаше ли натиск да напуснете поста министър от страна на ДСБ?

Д-р Петър Москов, министър на здравеопазването: Не, не... Какво сме говорили заедно с ДСБ е това, което пише в декларацията като решение националното ни ръководство. Иначе аз пак казвам не мога да приема връщането на ДСБ в капсулация независимо от трудностите по пътя. Можеш за загубиш битка, не можеш да загубиш войната.

БНТ: А имаше ли натиск да напуснете партията?

Д-р Петър Москов, министър на здравеопазването: Не, не говорим за натиск. Говорим за разговори, с които аз мога да съм съгласен или не.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клиника за лечение на махмурлук отвори врати преди празниците
Клиника за лечение на махмурлук отвори врати преди празниците
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди