НОВИНИ

Конференция за децата в риск се проведе в София

Да се инвестира в обучение на децата в риск още от най-ранна детска възраст - за това се обяви специалният представител по въпросите на външните работи на SOS Детски селища Рихард Пихлер. Според него качественото образование безспорно е обвързано с бъдещия жизнен стандарт на всеки човек. Пихлер участва в София в международната конференция „Сътрудничество за развитие във времена на промяна“.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:49, 22.03.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Трудни - така определя първите 9 години от живота си Рихард Пихлер. Израстнал в SOS селище, днес - от дистанцията на времето - оценява закрилата, грижата, любовта и възможността да продължи напред. Приобщаване към обществото - към неговите правила, към неговите очаквания и шанс за желаната работа и живот - казва, че точно това се опитват да постигнат в SOS детски селища.

Рихард Пихлер, специален представител по въпросите на външните работи на SOS Детски селища Интернешънъл: Ако детето е в затруднено положение, ние можем да поправим това. С порастването трябва да му дадем добро образование. За да има възможностите за личностно и професионално формиране, както и университетско образование в зависимост от талантите му. Само ако ние инвестираме в децата днес, утре - когато те станат родители, ще могат да живеят според очакванията на обществото.

През годините средата се развива, нейните нужди и свободни работни места - също.

Рихард Пихлер, специален представител по въпросите на външните работи на SOS Детски селища Интърнешънъл: И разбира се, има голямо търсене на експерти по информационни технологии. Нашите млади хора трябва да са подготвени за него. Но обществото иска повече от IT специалисти. То се нуждае от хора със социални умения, от социални работници, учители.

Така семейната среда дава основа за градеж, а образованието остава най-важният елемент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин е сред шестимата най-добри транжори в света
Българин е сред шестимата най-добри транжори в света
МОСВ предупреди за високи нива на реките
МОСВ предупреди за високи нива на реките