НОВИНИ

Карловското село Столетово остана без кмет

Карловсокото село Столетово е без кмет, тъй като 30-годишният управник Тодор Иванов не ходи на работа. От община Карлово казаха, че за последно той е бил в платен отпуск от януари до края на февруари месец тази година. До момента кмета на селото не е информирал администрацията защо не е на работа. Тодор Иванов бе избран от ПП ГЕРБ на местните избори през 2015-та. Общинското ръководство на партията оттегли доверието си от него.

bnt avatar logo
от Станислава Цветанова
19:39, 22.03.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Жители на село Столетово не са виждали кмета от миналата година, но казаха, че задълженията си не изпълнявал вече година и половина.

Лиляна Колева - от много време не съществува в кметството. Неговите отговорности ги поема секретарката, просто винаги към секретарката се обръщаме.
Радка Цачева: Ако аз едни ден не отида ,ще ме изгонят и няма оправдание, а пък вижте той колко време го няма и доколкото знам си получава и заплатата.

Близки на кмета казаха, че не знаят къде е. В селото обаче се говори, че той е извън страната.

Лиляна Колева: Аз знам, че е извън граница от много време, за туй не бил на работа

Секретарката на кметството потвърди, че кмета не идва на работа повече от година и това се отразява върху административното обслужване на хората. Местните хора очакват кметът да си подаде оставката. Ако до понеделник, когато изтича законовия срок, Тодор Иванов не се яви на работа, община Карлово ще уведоми Общинската избирателна комисия за прекратяване на неговия мандат.

Емил Кабаиванов - кмет на община Карлово - да внеса предложение в общинския съвет да се избере временно изпълняващ длъжността кмет на кметство Столетово, да се сезира ЦИК И президента на републиката да насрочи извънредни избори в срок от 3 месеца

Общината обмисля да сезира и органите на реда, ако Иванов продължава да бъде в неизвестност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОСВ предупреди за високи нива на реките
МОСВ предупреди за високи нива на реките
В „Пирогов“ подписаха рамков договор и договориха 20% увеличение на заплатите
В „Пирогов“ подписаха рамков договор и договориха 20% увеличение на заплатите