НОВИНИ

Консултации в НС за размера на партийните субсидии

След като Народното събрание одобри на първо четене предложението на правителството бюджетните субсидии за партиите да бъдат намалени от 11 на 1 лев за действително получен глас на изборите, от БСП поканиха на разговор ГЕРБ, Обединените патриоти и ДПС. В този момент трябва да започне срещата между БСП и ДПС за намаляването на партийните субсидии.

Милена Кирова
от Милена Кирова
12:28, 18.06.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

От ГЕРБ отказаха такава среща, тъй като управляващите заявиха категорично, че стоят зад предложението на правителството.

Днес и от Обединени патриоти не дойдоха в Народното събрание. Според БСП решението на управляващите показва ясно, че депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти нямат собствена воля и са "придатък на министър-председателя".

Драгомир Стойнев, БСП за България: Отказът на депутатите на ГЕРБ и Обединени патриоти от парламентарен и обществен разговор по темата за финансиране на политическите партии за нас означава следното: първо срамно признание за подчинената роля на парламента пред изпълнителната власт, което означава неглижиране на конституцията и демокрацията. Второ - превръщане на парламента в инструмент за гарантиране на изборните успехи само от една политическа партия, именно ГЕРБ и техните сателити от Обединени патриоти. Това означава и унищожаване на опозицията, което реално означава промяна на политическата система и показен разстрел на демокрацията.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започнаха разкопките на Малтепе
Започнаха разкопките на Малтепе
Българска банка за развитие ще финансира изграждането на нови детски градини
Българска банка за развитие ще финансира изграждането на нови детски градини