НОВИНИ

Корнелия Нинова: Изходът от напрежението с Турция е да се каже истината

Изходът от напрежението между България и Турция е да се каже истината дали южната ни съседка е оказвала натиск за приемането на закона за вероизповеданията .Това е полезният ход в ситуацията от последните дни, смята лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя направи този коментар в пернишкото село Дивотино, където заедно с Елена Йончева, се срещна с протестиращи от района.

Вера Александрова
от Вера Александрова
19:20, 30.03.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Според Корнелия Нинова в създалото се напрежение с Турция, България трябва възпитано и дипломатично, но твърдо да отстоява своя интерес. Смята, че управляващите прикриват намесата на Анкара в приемането на закона за вероизповеданията.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Смятам, че когато провеждаш години наред васална външна политика, накрая резултата е това.

Нинова увери, че не се притеснява от новата "Коалиция за България" около партия АБВ, която взе старото име на левицата. Вярва, че БСП ще се справи с тази ситуация, но не скри разочарованието си от Георги Първанов.

Корнелия Нинова, председател на БСП -Когато си стоял на парадния вход на държавата, да се опитваш да се върнеш в политиката през задния, като крадеш името на собствената си партия, за да помогнеш на нейния опонент, ей богу, за президент на държавата, за Георги Първанов , това не го разбирам.

В Дивотино Корнелия Нинова и Елена Йончева разговаряха с протестиращите, които настояват да се спре работата в мината край селото, защото се унищожава земеделските земи. Обещаха им, че още в понеделник ще изискат от Министерството на енергетиката цялата документация по отдаването на концесия на мината. И ако установят нередности, ще настояват пред отговорните институции за прекратяването ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двадесета седмица на протести на жълтите жилетки във Франция
Двадесета седмица на протести на "жълтите жилетки" във Франция
Цветанов отдаде изказването на Чавушоглу на предизборната борба в Турция
Цветанов отдаде изказването на Чавушоглу на предизборната борба в Турция