НОВИНИ

Красимир Каракачанов почете загиналите българските войници в Битоля

НАТО и Европейският съюз имат нужда от съюзници, които имат самочувствие и са готови да изпълняват своите задължения, заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов на церемония в Република Северна Македония в памет на загиналите българските военнослужещи по време на Първата световна война. Той посети военното гробище в Цапари където положи венец пред мемориала.

Николай Минков
от Николай Минков
20:33, 07.05.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

214 български военнослужащи, загинали на фронтовата линия край Битоля по време на Първата световна война, са погребани във военно гробище в село Цапари.

Красимир Каракачанов- министър на отбраната: Когато говорим за българските военни - войници, офицери, подофицери - ние отдаваме почит на тези, които не само воюваха във войните. Нека не забравяме, че по време на Илинденското въстание над 68 български офицери и стотици подофицери дойдоха и водиха чети в Македония, за свободата на нашите братя тук.
;

Военният министър призова да помним общата история и разкритикува нейните противници.

Красимир Каракачанов- министър на отбраната: Говорят ни, че трябва да забравим своята история. Говорят ни, че трябва да се откажем от нашата слава.Това не е вярно и не е необходимо, защото и в ЕС и в НАТО имат нужда от съюзници, които имат самочувствие и са готови да изпълняват своите задължения, като членове на НАТО и ЕС, а не от безлична маса, каквато се опитват някои да ни обясняват. Бог да прости всички загинали български воини.

Паметта на загиналите беше почетена с едноминутно мълчание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френският телеком „Оранж“ отива на съд заради самоубийства на негови служители
Френският телеком „Оранж“ отива на съд заради самоубийства на негови служители
Юнкер: Ненамесата в кампанията за Брекзит беше грешка
Юнкер: Ненамесата в кампанията за Брекзит беше грешка