НОВИНИ

Красимир Вълчев: За съжаление ученическите раници са тежки

Министерството на образованието обмисля мерки, с които раниците на учениците да станат по-леки. Това заяви в Пловдив министър Красимир Вълчев.

bnt avatar logo
от БНТ
16:43, 25.10.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още

Един от вариантите е въвеждане на електронни учебници, които в момента се ползват само от ученици от втори и шести клас. Според директорите на учебни заведения необходимо е да се въведе и дигитален учебен процес, но училищата трябва да разполагат с технически възможности за въвеждането му. Затова е нужно във всяка класна стая да има интернет, мултимедия и компютър.

Просветното министерство обмисля със свои средства директорите да поставят повече шкафчета в училищата. Друг вариант е намаляване на тежестта на самите учебници, като се използва по-тънка хартия.

Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Ако намалим с 600 грама тежестта на учебниците ще намалим с 200 грама тежестта на раниците, защото в общите случаи учебниците са 1/3 от тежестта на раниците. За съжаление имаме тежки ученически раници без учебници аз поне видях такива. Повдигнат такива. Вътре има учебни помагала, тетрадки, кутия за хранене, комплект дрехи и цвички за физическо възпитание.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгийските власти са по-близо до разкриването на 28 серийни убийства
Белгийските власти са по-близо до разкриването на 28 серийни убийства
Над 90% от насажденията с кестени в района на Брежани са болни
Над 90% от насажденията с кестени в района на Брежани са болни