НОВИНИ

Красиво изрисувани великденски яйца за една нетипична украса

Пламена Борисова е майстор и художник на свободна практика, която в унисон с един от най-големия християнски празник Великден е изработила и изрисувала великденски яйца по един по-нетрадиционен начин. Каква е символиката на артистичното й творение разказва Диана Миткова.

Диана Миткова
от Диана Миткова
09:35, 16.04.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Точно като от поздравителна картичка за Великден. Така изглеждат изрисуваните великденски яйца, които Пламена изработва вдъхновена от Фаберже.

Пламена Борисова
"От какво ги правя? От подръчни материали. Всичко каквото мога да намеря по магазините. Не като отделни елементи, а и като цели предмети, от които мога да взема някакви елементи, които да поставя върху тези според мен прекрасни яйца".

Сподели ни, че за изработката на колекцията й е отнело един месец, а за да изрисува някои от яйцата й трябвало 2 дни.

Пламена Борисова
"На такъв малък предмет и най-малката неточност или кривина се вижда и прави впечатление. Освен това яйцето е с толкова сложна форма, че трудно може да го разделиш на равни части и на симетрични части. Някои от тях ми приличат на храмове, други на арабски орнаменти, арабска архитектура, трети просто на цветя. Символизират радост, любов, приятелство. Това, което искам да пожелая и на всички хора в тези хубави пролетни дни".

За следващите си модели, майсторката е решила да експериментира с птици и животни, като според нея с въображение и фантазия може да се постигне всичко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Бенедикт Шестнадесети става на 90 години
Папа Бенедикт Шестнадесети става на 90 години
Северна Корея е направила опит да изстреля балистична ракета
Северна Корея е направила опит да изстреля балистична ракета