НОВИНИ

Културни институции в подкрепа на Хитрино

Хора на изкуството - в помощ на пострадалите в Хитрино. Културни институции в София се обединяват, за да подпомогнат възстановяването на селото. Между 9 и 16 януари ще бъдат организирани благотворителни спектакли и Дни на отворените врати. Всеки посетител може да се превърне и в дарител. Вижте репортажа на Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
20:06, 27.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Изкуството може да сплотява, за да намерим смисъл да продължим напред. Трагедията в Хитрино не остави безразлични и българските творци. Част от тях предложиха свой начин да подадат ръка и да вдъхнат надежда.

Мариус Донкин, директор на Народния театър: Когато се проявява взаимопомощ, състрадание, съчувствие, милосърдие, особено в критични моменти, това е някакъв нормален жест.
Слава Иванова, директор на Националната галерия: Мисля, че хората на културата са изключително отзивчиви и винаги намират начин да помагат.
Акад. Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет: Точно в тази посока на обединение идват тези мигове на състрадателност и съчувствие, а пък това води към едно пречистване.

На 14 януари Народният театър ни кани да гледаме "Хъшове" с вход свободен. Всеки зрител може да пусне своето дарение в специални кутии. Ще има и благотворителен търг с картини.

На 15 януари артистите от Софийската опера и балет ще представят "Норма". Билетите са с отстъпка, а идеята е спестените средства отново да бъдат дарени. Не с изложба, а с нежна музика на арфа в същия ден Националната галерия призовава посетителите да подкрепят благородния жест.

На 16 януари с помощ към пострадалите в Хитрино ще се включат от Младежкия театър и Софийската филхармония. А поканата за участие е отворена към всички, които все още не са заявили участие в кампанията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Калоферското хоро кандидатства за Списъка на ЮНЕСКО
Калоферското хоро кандидатства за Списъка на ЮНЕСКО
Интерактивна инсталация в Софийската градска художествена галерия
Интерактивна инсталация в Софийската градска художествена галерия