НОВИНИ

"Ла Ла Ленд" е фаворитът за "Оскарите" тази година

Очаквано, фаворитът за "Оскарите" тази година е мюзикълът "Ла Ла Ленд". Лентата е номинирана в 14 категории, като с това изравнява рекорда на филма "Титаник" от 1997 година. Кой още ще се бори за статуетки - Теодора Гатева разказва.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
21:15, 24.01.2017
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Тази година вместо традиционното обявяване на претендентите, академията ни изненада с клип. Популярни актьори разказаха своите преживявани, свързани с Оскарите и обявиха номинациите. 14 - толкова на брой събра смятания за фаворит мюзикъл "Ла Ла Ленд", който вече спечели Златен глобус.

Любовната история между актриса и джаз-певец ще се бори за отличието "най-добър филм" заедно с "Лунна светлина", "Първи контакт", "Манчестър до морето", "Лъв", "Възражение по съвест". Оригинален сценарий, музика, костюми, разбира се, най-добра режисура - част от категориите, в които е номинирана лентата на Деймиън Шазел.

Не по-малко оспорвана ще бъде битката за "най-добър актьор". Тук претендентите са Райън Гослинг за "Ла Ла Ленд", Кейси Афлек за "Манчестър до морето", Виго Мортенсен за "Капитан Фантастик" и Дензъл Уошингтън за "Огради", на който актьорът е и режисьор. Според кинокритиците разказът за живота на средната класа в Америка през 50-те години на миналия век е особено силен в лентата на Уошингтън.

Не по-малко ожесточена е конкуренцията сред дамите. Тук - освен главната героиня в "Ла Ла Ленд", в чиято роля се превъплъщава - Ема Стоун, се борят Изабел Юпер за "Тя", Рут Нега за "Лавинг", Натали Портман за превъплъщението й в Жаклин Кенеди и Мерил Стрийп за "Флорънс".

Мерил Стрийп е кандидат за статуетката за 20 - ти път и това я превръща в най-номинирания изпълнител в историята на престижните награди. Сега остава да затаим дъх до 26 февруари, когато ще бъдат раздадени наградите Оскар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Русия, Турция и Иран договориха механизъм за наблюдение на примирието в Сирия
​Русия, Турция и Иран договориха механизъм за наблюдение на примирието в Сирия
Доналд Тръмп предизвика Китай
Доналд Тръмп предизвика Китай