НОВИНИ

От фирма “Пътища и мостове” не приемат обвиненията на Лиляна Павлова

Няма причина варненската фирма “Пътища и мостове” да бъде глобявана, тъй като е изпълнила перфектно ангажиментите си по договора, който е сключила. Това заяви управителят на „Пътища и мостове" инженер Росен Колелиев в отговор на изявлението на регионалния министър Лиляна Павлова. Тя обвини фирмата, че разполага само с един роторен снегорин, а е сключила договори за снегопочистване с 5 общини.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова, Емил Жупов
20:30, 24.01.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Инженер Колелиев обяви, че фирмата има договор за снегопочистване на една община и за части от други три и показа документи.

Инж. Росен Колелиев, управител на „Пътища и мостове"
“Договорите, които имаме са за една цяла община, община Бяла, която е една от малкото общини с 65 км. мрежа, която ние имаме ангажимент да чистим и в други три общини – частично.”

При 23 машини, които „Пътища и мостове" е трябвало да използва по договор във Варненско, фирмата е вкарала в действие 37. Преди дни министър Павлова заяви, че някои фирми декларират снегопочистващи машини, но ги имат само на хартия.

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие в оставка
“Една от най-сериозните ни забележки, специално за област Варна, това са за фирма “Пътища и мостове”, които са фирмата, която пет общини поддържа по този начин.”

Росен Колелиев има и контравъпроси.

Инж. Росен Колелиев, управител на „Пътища и мостове"
“Къде са 89-те машини за Варненска област, машините за автомагистрала “Хемус”, съгласно договорите? Дали тези машини са в областите Добрич, Разград, Русе, Пловдив, Пазарджик, София и Варна, за където едновременно имат договор за снегопочистване същите тези фирми?”

Според него поддържането на пътищата в страната може да се прави с много по-малко средства, ако подизпълнителите се избират според действително наличната техника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заплахи за физическо насилие - нова схема на телефонните измами
Заплахи за физическо насилие - нова схема на телефонните измами
Утре излиза новият евродоклад за България и Румъния
Утре излиза новият евродоклад за България и Румъния