НОВИНИ

Съвместна кампания на БНТ и СДВР срещу телефонните измами

Стартира съвместна кампания на БНТ и СДВР с цел борба срещу телефонните измамници. Гостът в студиото на "Още от деня", Ивайло Величков от СДВР, се надява чрез кампанията да се осведомят гражданите по какъв начин да се предпазват и кои са най-често използваните схеми от телефонните измамници.

bnt avatar logo
от БНТ
20:24, 24.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
Ивайло Величков: „Това ни провокира и ни накара да помислим за малко по-алтернативен вариант да стартираме съвместна кампания с помощта на БНТ, с която да осведомим гражданите по какъв начин да се предпазват и кои са най-често използваните схеми от телефонните измамници".
"Продължават да се регистрират такива престъпления. Целта ни е да достигнем до повече хора, които да предпазят както себе си, така и своите близки от такива престъпни посегателства", каза още Величков.
Ивайло Величков: "Това си е чисто наш български патент. Нямам информация да има регистрирани такива случаи в други държави. В Гърция има измами, но от българи."

Жертвите остават предимно възрастни хора, но има и случаи, при които обект на подобни измами са децата. За телефонни измами в България се използват СИМ-карти и на румънски оператори.

Хората трябва да имат предвид, че винаги, когато получат телефонно обаждане, свързано с искане на парични средства, да знаят, че спрямо тях в момента се подготвя престъпление, свързано с телефонна измама.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре излиза новият евродоклад за България и Румъния
Утре излиза новият евродоклад за България и Румъния
РБ и ПФ възразиха срещу пренебрегване на законопроекта за лихвоточките
РБ и ПФ възразиха срещу пренебрегване на законопроекта за лихвоточките