Президентът определи дата за изборите и Огнян Герджиков за служебен премиер

Държавният глава подписа указ за произвеждането на парламентарни избори на 26 март 2017 г. Със свой указ президентът Румен Радев разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г. С друг свой указ президентът назначава Огнян Стефанов Герджиков за служебен министър-председател на Република България.

от БНТ
19:45, 24.01.2017
11909
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Публични и обществени фигури влязоха в ранния следобед в сградата на президентството. Очакванията към президента Румен Радев да назначи служебното правителство са големи.

Поводът за посещенията при президента Радев не е обявен. Дали на "Дондуков"2 са били проведени консултации за евентуални бъдещи служебни министри, засега остава в сферата на предположенията. Допуска се, че влезлите при президента са част от състава на бъдещия служебен кабинет.

В ранния следобед при Румен Радев влезе финансистът Кирил Ананиев, чието име се спряга за евентуален финансов министър в служебното правителство.

Пристигна също актьорът Рашко Младенов, за когото се допуска, че ще е бъдещ културен министър, както и българският посланик в Берлин Ради Найденов. Допусканията са, че Найденов ще бъде министър на външните работи.

Малко по-късно в сградата на "Дондуков"2 влязоха бившият шеф на НОИ и бивш заместник-социален министър Гълъб Донев. Допуска се, че той ще бъде бъдещият социален министър.

Сред хората, които видяхме да влизат беше също Пламен Узунов - бивш директор на полицията в Пловдив по времето на Цветлин Йовчев.

Илко Семерджиев се предполага, че ще е министър на здравеопазването. Той е бил здравен министър в кабинета на Иван Костов.

Христо Бозуков се предполага, че ще е министър на земеделието. Той е бивш директор на Селскостопанската академия.

Вижте прякото включване на Вера Александрова.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Протест в защита на междублоково пространство
Протест в защита на междублоково пространство
Жители на бобовдолско село искат с референдум да преминат към друга община
Жители на бобовдолско село искат с референдум да преминат към друга община