НОВИНИ

Жена загина при пожар във Варна

45-годишна жена загина при пожар тази нощ в къща в местността “Кабакум” край Варна. Сградата е изгоряла до основи. По непотвърдена информация там е имало още двама души - възрастна жена и мъж на около петдесет години. Те не са пострадали. Изгоряло е и заведението в съседния имот. Причините за пожара се изясняват, по случая е образувано досъдебно производство.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петя Иванова, Илко Илиев
20:50, 24.01.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Сигналът за инцидента е подаден в 3 часа и 45 минути на телефон 112. Според очевидци огънят се разгорял за минути, защото сградата е била от дърво. Очевидци твърдят, че колите на пожарната са дошли с близо 55 минути закъснение. Според говорителя на полицията обаче, минута след подаването на сигнала 2 пожарни са тръгнали към мястото на инцидента и за 40 минути огънят е бил овладян.

Очевидец
"Всичко стана много бързо, за половин час. Някои излязоха, някой не успяха да излязат."

Къщата е на два етажа - долният бил заведение. В стаите на втория са живели собствениците, а през лятото ги давали под наем. Съседите твърдят, че в сградата е имало много газови бутилки, които огънят е възпламенил.

Очевидец
"Дано да намерят жената, която е вътре, но едва ли. Всичко е приключило вече. Колко души са били вътре, имате ли информация? Син и майка. И от другата страна още двама души. На тях нищо им няма."

Имотът не е застрахован, защото е в свлачищна зона. Установява се дали пожарът е умишлен или инцидентът е битов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адела Пеева навърши 45-годишен творчески юбилей
Адела Пеева навърши 45-годишен творчески юбилей
 Номинираният за Оскар Теодор Ушев в специално интервю за БНТ
Номинираният за "Оскар" Теодор Ушев в специално интервю за БНТ