НОВИНИ

Ледът на Гребния канал на Пловдив – тънък и опасен

Гребният канал в Пловдив, който е скован от лед, стана опасен за пързаляне и разходки. От високите температури замръзналата повърхност бързо се топи и крие рискове от пропадане във водата. Дежурни екипи на „Общинска охрана” наблюдават водоема, за да няма инциденти.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Д. Димитров, Ант. Чакандракова
17:55, 07.02.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Само преди няколко дни любители на зимните спортове имаха възможност да се пързалят, без да пътуват до някой от известните ни ски курорти. Студеното зимно време обаче свърши. От големите температурни разлики ледът в гребния канал изтъня и се пропука.

Атанас Танев
"Опасно е, да, щото водата е много студена, до 10-15 минути, докато дойдат екипите на бърза помощ може да стане голяма беля."

В преследване на виртуални герои с телефони и желанието да си направят по-впечатляваща снимка много ученици също не оценяват опасностите.

Ново селфи върху леда на Гребния канал със сигурност ще събере много лайкове в социалните мрежи, но рискът да се приберете мокри и премръзнали е голям."

Въпреки че дълбочината е само метър падането в ледената вода е истински шок – обясняват препатили пловдивчани.

Проф Георги Паскалев
"От тука, докато се прибера до вкъщи, вече бях във хипотермия."

За неспазване на разпоредбата няма да бъдат налагани глоби – обясни зам.-кметът Георги Маринов, но подчерта, че слизането по хлъзгавите брегове и ходенето по леда не е разрешено дори и за домашни любимци.

Георги Маринов – зам.-кмет „Обществен ред и транспорт”
"Трябва да се знае, че е забранено влизането на хора и животни в Гребния канал."

Съоръжението е под постоянно видеонаблюдение – обясниха от „Общинска охрана” и разчитат на отговорността на хората, за да няма пропаднали в леда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Българче спечели международен конкурс за рисунки
​Българче спечели международен конкурс за рисунки
Омбудсманът с открита приемна в Хитрино
Омбудсманът с открита приемна в Хитрино