Лиляна Павлова: Разбрах, че ставам евродепутат днес, след решението на Габриел

Мария Габриел трябваше да вземе това решение - избраните за евродепутати еврокомисари трябва да направят своя избор, защото не могат да заемат и двете позиции. Аз разбрах, че ставам евродепутат днес, когато беше взето това решение. Това заяви в студиото на "Още от деня" Лиляна Павлова, часове след като стана ясно, че водачът на листата на ГЕРБ Мария Габриел остава еврокомисар и тя отива на нейно място като евродепутат в Брюксел.

от БНТ
18:36, 03.06.2019
6290
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Лиляна Павлова, ГЕРБ: Ситуацията е такава, че няма ясен консенсус кога и кои ще бъдат тримата нови лидери на трите ключови позиции в ЕС.

По думите на Павлова това означава, че Мария Габриел може да бъде еврокомисар повече от няколко месеца, колкото остават на сегашната Европейска комисия.

България трябва да бъде представена със своите достойни кандидати във всички европейски институции, допълни Павлова.

;

По въпроса за обединението със СДС за евроизборите, Павлова заяви:

Лиляна Павлова, ГЕРБ: Вярвам, че това е една правилно протегната ръка към това да имаме обединение в дясното, защото България има нужда не да търсим какво ни дели, а какво ни обединява.

Тази коалиция доказа, че работи - така Павлова отговори на въпроса дали обединението на ГЕРБ с десницата ще продължи и на предстоящите местни избори през октомври.

;

Лиляна Павлова коментира и оставката на втория човек в ГЕРБ - зам.-председателят Цветан Цветанов.

Лиляна Павлова, ГЕРБ: Витаеше във въздуха, че има някакво напрежение, че има някакво недоверие между г-н Борисов и г-н Цветанов. Но това е въпрос на отношения, които двамата са градили с години.

ГЕРБ е преди всичко на хората, които са част от тази партия, допълни Павлова.

Лиляна Павлова, ГЕРБ: Да, г-н Цветанов беше мотор, един организационен двигател, но той е част от една огромна пирамида, хора със сърце и душа, които са двигатели на тази партия.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БАБХ стартира засилени проверки по българското Черноморие
БАБХ стартира засилени проверки по българското Черноморие
60-годишен сърбин прави велопоход по дунавските паркове
60-годишен сърбин прави велопоход по дунавските паркове