НОВИНИ

Линейка закъса в снежна Мездра

Снежната покривка във Врачанско надхвърли 20 сантиметра след обилния валеж, започнал още през нощта. Недобре почистените улици и пътища предизвикаха транспортен хаос и поредица от леки катастрофи. Наш зрител от Мездра ни изпрати куриозен видеоклип (вижте в MYNEWS) как заради поледицата закъсва линейка със спешен случай. Автомобилът не може да стигне до болницата.

bnt avatar logo
от Ил. Минковска, Кр. Стефанов
16:48, 03.01.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Нашият екип видя, че няколко часа по-късно проблемният участък от стръмната улица към болницата вече беше опесъчен и проходим. На мястото, където е закъсала линейката, беше станала и катастрофа. Хората от медицинския екип на спешна помощ потвърдиха, че инцидентът с линейката е станал малко преди обяд, когато се връщали от повикване.

- Имаше коли, които бяха зад нас и пред нас, те са го изпратили, - казва медицинската сестра Мариета Шолева. - Не можехме да се качим, защото не беше опесъчено и една кола засече там. Чистеха долу в центъра, но тук не беше почистено докъм 11 и половина.

По думите й, това не е създало проблеми на пациента, но е имало "напрежение".

- Много хлъзгаво беше и не можехме да се качим, - допълва сестра Шолева.

Снежната покривка стана причина за серия критични ситуации по международното шосе Е-79 между Ботевград и Враца. Най-голям проблем създаваха ТИР-ове с летни гуми, които закъсваха по стръмнините и се налагаше да ги теглят снегорини на пътните служби.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветроходци стягат яхтите за плаване
Ветроходци стягат яхтите за плаване
Новините в 100 секунди на 3 януари
Новините в 100 секунди на 3 януари