НОВИНИ

Полицията разследва причините, довели до пожара край с. Изворище

Овладян е големият пожар между село Изворище и бургаския квартал Банево. До момента са изгорели 5 хиляди декара сухи треви и 1000 декара борови гори. Вятърът затрудняваше огнеборците в потушаването на пламъците. Във вилното селище "Каптажа" са изгорели 10 къщи и вилни постройки, но за щастие няма пострадали хора. Полицията разследва причините, довели до пожара.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
19:33, 03.08.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Четири пожарни екипа и два специализирани автомобила на Горското стопанство се опитват да локализират последното огнище, което е в борова гора. Силният вятър обаче пречи.

Ст. комисар Николай Николаев-РЗПАБ-Бургас: В момента сте свидетели какъв е вятърът, вярвайте следобед той ще е в коренно обратна посока. Колегите, които са в момента там на място твърдят, че е около 500 митра фронта на пожара. В момента не можем да кажем при този вятър дали няма да се развие. При този вятър има опасност.

Това е успял да спаси стопанинът на тази вила. Тя вече е необитаема, покривът е изгорял напълно.

Вилата на Петър е една от най-пострадалите. Изгоряла е битовата техника, оцелялата покъщнина е неизползваема, за щастие газовата бутилка не е избухнала.

Петър Ангелов: Когато дойдоха пожарникарите, отвътре отключих, две стаи, имаше гардероби, секции. Всичко тлееше, просто ги изнесохме навънка. Всичко е отключено, в момента е отворено за да изстива, да не тръгне и вътре.
Стефан Добринов: Ей там отгоре тръгна огънят, оттам дойде, много бързо премина. Вятъра духаше насам.

От полицията започва разследване на причините, довели до пожара край село Изворище. От пожарната предупреждават, че опасността през следващото денонощие остава висока и призовават хората да бъдат изключително внимателни при използването на открит огън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пропадналият мост в Малорад
Пропадналият мост в Малорад
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината