НОВИНИ

Кои са най-желаните подаръци за Св. Валентин

Св. Валентин - един от оспорваните, но и очакван от влюбените празник. Денят на мъченик Валентин от трети век се почита от Римокатолическата и Англиканска църкви. През Средновековието на този ден влюбените двойки си разменяли подаръци и бонбони. Традицията е стигнала до наши дни и преди празника магазините за сувенири са отрупани с десетки разновидности на валентинки. Кои са най-желаните подаръци и какво е настроението в един от най-романтичните градове у нас - Велико Търново?

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
10:18, 13.02.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Таня Цветкова продава сувенири и ръчно изработени от нея картини върху стъкло. Казва, че всяка година преди Свети Валентин в магазинчето й влизат романтични и влюбени мъже и жени на всякаква възраст.

Таня Цветкова, художник, продавач в магазин за сувенири: Хората обичат да бъдат обичани, да се обичат и да подаряват. Влюбените не са само младички и на по-зряла възраст пак имат нужда от любов!

Свети Валентин няма шанс да измести Трифон Зарезан, но през последните години между тях може да има консенсус, казват хората, които нямат нищо против да има повече поводи за празнуване и повече подаръци.

Жените искат плюшени сърчица, или цветя.

„Аз искам годежен пръстен! Категорично! ", казва момиче, случайно срещнато на улицата. „Аз искам Мазерати! Въпрос: „Има ли шанс да се случи? Отговор: Ннеее!", смее се друго момиче.


На 14 февруари на едно от най-романтичните места за старата столица - паметникът на Асеневци ще има вечер на влюбените двойки - музика, светещи фенери с формата на сърце и романтика до сутринта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тейлър Суифт и Кание Уест се скараха заради нова песен
Тейлър Суифт и Кание Уест се скараха заради нова песен
Най-после - историческа среща между патриарх Кирил и папа Франциск
"Най-после" - историческа среща между патриарх Кирил и папа Франциск