НОВИНИ

И последният издирван за стрелбата в Слънчев бряг е задържан

Той беше обявен за издирване вчера, заедно с още 7 души, които вече са арестувани. Така задържаните за стрелбата в Слънчев бряг вече са 24-ма. Междувременно в курорта започнаха засилени проверки. През цялата нощ екипи на Икономическата полиция, НАП и Комисията за защита на потребителите са проверявали заведения. Масираните инспекции ще продължат една седмица. Ще се следи дали се спазва категоризацията на хотелите и данъчната дисциплина, а също и инструкциите за безопасност.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
17:46, 10.06.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Инспекторите в проверяващият екип са от вътрешността на страната за да се избегне конфликт на интереси с местния туристически бизнес. В заведенията за хранене се проверяват изискванията на Закона за туризма и Закона за защита на потребителите. Удостоверението за категория трябва да е на видно място, а в менютата трябва да са обявени грамажите и цените в лева. Заедно с данъчните полицейски екипи проверяваха автомобили и съмнителни лица в курорта. Полицейската активност е в следствие на стрелбата преди дни. От днес в ареста са всичките 8 човека, които са участвали в престрелката, казах от полицията След снощният рейд в курорта вече са налице и първите нарушения.

Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР-Бургас: Задържани са 11 лица, които са представлявали интерес за полицейските служители. Отделно са иззети 170 литра алкохол, който е бил без акцизен бандерол и е бил в продажба.

Многобройните барове и питейни заведения в курорта дават възможност за пласиране на нелегален алкохол и затова проверките ще бъдат непрекъснато през целия активен сезон, казаха от икономическа полиция. И този сезон проблем за курорта ще бъде борбата със шума от нощните заведения.

Генчо Атанасов - нач. отдел "Икономическа полиция" - Бургас: Най-големият проблем на Слънчев бряг е с нощната тишина, ще бъдат предприети мерки тази година, в изпълнение на наредбите на Община Несебър, както и на другите морски общини.

Тази вечер отново ще има масирани проверки в хотелите и нощните заведения в курорта. Утре се очаква да бъде гледана мярката за неотклонение на Тодор Славов, на който прокуратурата повдигна обвинение за убийството на бодигарда на Митьо Очите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Връчиха националните награди „Христо Г. Данов”
Връчиха националните награди „Христо Г. Данов”
Арестуваха таксиметров шофьор заради саморазправа на пътя
Арестуваха таксиметров шофьор заради саморазправа на пътя