НОВИНИ

Масово нощно каране на мотори в София

Масово нощно каране с мотори в София.В нощното шествие, което се организира от мотоклуб "София Райдърс", се включиха хиляди мотористи от София и страната. С шествието хилядите, които се събраха пред резиденция Бояна, е да почетат паметта на загиналите и пострадали мотористи. Шествието ще премине по "Цариградско шосе", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ще приключи на Околовръстния път. Шествието се провежда за втора поредна година, има разрешение от Столичната община и се съпровожда от авто- и мотопатрули на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Александър Марков
от Александър Марков
23:05, 17.09.2016
5805
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Александър Бакалов, Sofia Riders: Всъщност идеята е да се съберем, колкото се може повече мотоциклетисти. Да се разходим из София, да припомним, че ни има и че сме заедно и че не сме пътни хулигани. Както виждате, съвпада с празника на София, съвпада, то не, че съвпада, ами напротив - ние съвсем целенасочено го правим в деня, застъпваме деня, в който честваме загиналите и пострадалите мотоциклетисти. По този начин демонстрираме не само съпричастност, а че отдаваме сърцето си на мотоциклетизма.
Владислав Велинов, Sofia Riders: Нашата организация - ние се опитваме да прокараме някаква култура на каране в тази държава. Все пак, ето виждате, ние го организирахме това събитие, в момента има над 1000 човека тук, за няма и една седмица. Просто опитваме се по всякакъв начин да прокараме по-добра култура за каране. Важно е ние да се пазим, не можем да очакваме само другите да ни пазят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предаването Библиотеката с наградата на София за журналистика
Предаването "Библиотеката" с наградата на София за журналистика
Инициативата Светулка научи родители и деца как да правят полезни сандвичи
Инициативата "Светулка" научи родители и деца как да правят полезни сандвичи