НОВИНИ

Майка заплаши, че ще стреля по деца в училище

Майка на третокласник беше задържана, след като заплашила да стреля по децата в училището в горнооряховското село Първомайци. Според 25-годишната жена охраната на училището не била надеждна и с терористичната заплаха целяла да повиши бдителността в учебното заведение.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
19:02, 17.12.2015
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Майката на ученика се обадила анонимно на директорката на училището Мирена Маринова снощи и заявила, че днес ще се стреля по децата. Притеснена, Маринова веднага се обадила в полицията. Криминалистите бързо стигнали до автора на телефонната заплаха.

Павлин Лазаров - началник на РПУ-Горна Оряховица: "Била е възмутена от занижения пропускателен режим, като изразява така мнение, че всеки може да влезе в училището да внесе наркотици, не била проверявана. Установихме я още същата вечер въпросната госпожа, беше в нетрезво състояние."

Учебното заведение се охранява от шофьора на училищния автобус. От образователния инспекторат във Велико Търново обясниха за "По света и у нас", че тепърва ще изискат писмени обяснения от директорката. Според тях, майката била допусната без проверка в училището, защото охраната познавала родителите на децата.

Розалия Личева - директор на РИО-Велико Търново: "Но този директор би трябвало да предприеме допълнителни действия, за да може пропускателния режим там да бъде малко по-сериозно изпълняван!"

Следобед младата жена напусна полицейския арест. Вместо Красимира, в дома ѝ ни посрещна нейната майка. Материалите по случай ще бъдат внесени в районната прокуратура в Горна Оряховица за повдигане на обвинение. А от полицията увериха, че все пак контролът край училището ще бъде засилен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първолаците ще учат азбуката по нов метод
Първолаците ще учат азбуката по нов метод
Собствениците напускат пропадащите заради водопроводни аварии къщи
Собствениците напускат пропадащите заради водопроводни аварии къщи