НОВИНИ

Пореден протест на майките на деца с увреждания

На пореден протест излязоха майките на деца с увреждания, които настояват за гарантиране на личната помощ. Вижте повече в прякото включване в обедните ни новини на Мария Чернева

Мария Чернева
от Мария Чернева
12:01, 18.04.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

За шести път майки на деца с увреждания се опитват до обяснят своето отчаяние. Да молят за помощ за Закон за личната помощ. За съжаление майките се самоорганизират във Фейсбук, защото както казват те - нито една от десетките организации национално представителни на хора с увреждания не успява да припознае техните проблеми като свои и да ги извоюва.

До този момент протестът се организираше от една от майките Красимира Обретенова, която за първи път не е тук - тя емигрира в Холандия. Нейната история за първи път трогна и премиера Бойко Борисов. Ето какво каза той след като разбра за намеренията ѝ да емигрира.

Бойко Борисов, министър-председател: Искам да видите какъв е случаят с тази жена с това дете, която сутринта гледах по телевизията. Кой е тоя ненормален администратор, който може да кара тия хора да ходят непрекъснато напред-назад, просто това, ако е истина, не само трябва да се уволни, трябва просто всичко там да го изчистите. Лично министърът да се занимае, кой е тоя администратор, така ли е, както е, ако е така - не знам какво трябва да направят. Малко човечност няма ли бе, какви са тия хора, държавни пари заплати взимат?

Вижте във видеото още за притесненията и исканията на майките на децата с увреждания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Министрите да представят обществените поръчки, по които работят
Бойко Борисов: Министрите да представят обществените поръчки, по които работят
Десетки сигнали за оказван натиск са били подавани срещу кмета на район Младост
Десетки сигнали за оказван натиск са били подавани срещу кмета на район Младост