НОВИНИ

Георги Гергов пое моралната отговорност и затова напусна ръководството на БСП

В студиото на "Още от деня" депутатът от "БСП за България"и член на Изпълнителното бюро на БСП Стоян Мирчев коментира скандалът с Георги Гергов. Мирчев каза, че Гергов по собствено желание е напуснал ръководството на партията. Според него така е редно да се постъпва, когато има скандал.

bnt avatar logo
от Татяна Кръстева
19:05, 24.04.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Мирчев посочи, че много пъти сме били свидетели, че в българската политика при такива скандали много рядко някой е поемал отговорност и е подавал оставка.

Той даде пример със зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, "заради който България е осъждана 6 пъти в Страсбург за решения, които е взимал като вътрешен министър или за изказвания. Това струва над 120 хиляди евро на държавата, а той продължава да е активна част в българската политика", поясни Стоян Мирчев.

"При скандала с г-н Гергов все още не се знаят фактите, но на чисто морално равнище не е редно прокурор и един от най-големите бизнесмени да говорят в частен офис на друг бизнесмен. И г-н Гергов пое отговорност и затова напусна ръководството", каза още Мирчев.

Интересен факт е, че разговорът се е състоял преди изборите, а едва сега излиза наяве. Според Мирчев целта е да се отклони вниманието, защото този скандал излиза в много удобен момент, когато са се наслоили много други проблеми около управляващото мнозинство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антонио Таяни: Единството на ЕС е от основно значение
Антонио Таяни: Единството на ЕС е от основно значение
Симеонов: До ден-два ще имаме окончателно политическо споразумение
Симеонов: До ден-два ще имаме окончателно политическо споразумение