НОВИНИ

"Моята различна коледа"- историята на шеф-готвач Цветомир Николов

Той е Цветомир Николов - шеф готвач, от 15 години е превърнал готвенето не само в удоволствие, но и в професия. Има вече и свои собствен ресторант. Затова свързва Коледа с времето, когато не е на работа.

Цветелина Атанасова
от Цветелина Атанасова
09:27, 03.12.2016
5059
Чете се за: 01:20 мин.
У нас
ЦВЕТОМИР НИКОЛОВ, шеф - готвач
Коледа за мен е времето на почивка. Времето, когато трябва да сме с най- близките си хора и да обърнем наистина внимание на това да сме заедно в къщи , или да не сме в къщи , но да сме на място където да се чувстваме наистина прекрасно.

Очаква с нетърпение края на декември. Научил се е да планира дори детайлите, но ... признава, че се сблъсква и с изненади .

ЦВЕТОМИР НИКОЛОВ, шеф - готвач
Преди няколко години имах една много различна Коледа. Всички други бяха някъде и аз бях сам и нещо което направих беше да сготвя две неща , които да вечерям, да запаля камината и да снимам София има много хубава гледка от терасата към София и просто през нощта да снима светлините на София и как постепенно виждаш как хората гасят лампите и изведнъж цяла София е почти тъмна.

Спомня си и за друга Коледа, когато за една нощ е трябвало да направи огромно количество празнични бисквити.

ЦВЕТОМИР НИКОЛОВ, шеф - готвач
Гледаме тези неща да ги забравяме в нашия бранш. Яркият спомен е по- скоро , че нещата се получават винаги. Тогава за първи път правих такива коледни сладки, бисквити и общо взето за една вечер трябваше да направя достатъчно и може би към три и половина сутринта, последната тава изгоря и се събудих от аромата на изгорелите коледни сладки , но всичко беше ОК.

Преживявания около Коледа наистина са магични, признава Цветомир. Според него всичко в тези святи дни е подчинено на дълговечна традиция, но тя има и съвременен прочит. Така , че вълшебно меню няма .

ЦВЕТОМИР НИКОЛОВ, шеф - готвач
По-скоро, има формула за това да се събереш с най- близките хора и да сготвиш, то се получава вкусно

За тази Коледа шеф - готвачът е сътворил истинско пиршество на вкусовете, отново забърквайки традиция и собствен почерк. Категоричен е че вкусът на празника е подчертано сладък.

ЦВЕТОМИР НИКОЛОВ, шеф - готвач
Банани, тофи, карамел и един блат от овесени ядки , стафиди , и брашно от ленено семе. Аз свързвам бананите с Коледа от моето детство , когато те бяха доста голяма екстра и затова може би искам да направя , моята Коледа малко по- различна с един такъв десерт.

Любезно издава и рецептата за най-вкусните коледни бисквити: масло, различно от бялото брашно , ядки и доза фантазия.

Весела Коледа и ето как традициите могат да изглеждат по различен начин

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боян Петров отново в планината
Боян Петров отново в планината
Георги Мамалев - 40 години на сцена
Георги Мамалев - 40 години на сцена